Helpers

Hoe kan ik helper worden?

Door middel van een donatie van €250 per week (maximaal vier weken aan een gesloten) verblijf je op een ruime trimaran van 53ft inclusief schipper . Er wordt van je verlangd dat je de helft van de geboekte dagen je helpende handen uit de mouwen steekt om te helpen bij de wederopbouw. Maar er is ook ruimte voor ontspanning. Want de andere helft van de dagen gaan we zeilen en eilanden bezoeken. Het staat je natuurlijk vrij om ervoor of erna extra vakantie te boeken.

De verdeling van werken en zeilen wordt op de boot door de helpers bepaald (meeste stemmen gelden). Hieronder vind je een paar voorbeelden. Maar wij zijn in voor vele varianten.

Wat wordt er van mij verwacht?

We helpen op basis van vraag en aanbod, waarbij we kijken wat het meest urgente is op dat moment. Dus als de school belangrijker is dan de bibliotheek, dan helpen we eerst de school en later de bibliotheek opbouwen. Ook bieden wij hulp bij het opbouwen van woningen of het opruimen van rommel op straat, in parken of andere plekken. Tevens helpen we bij persoonlijke zaken als het (weder)opbouwen van een bestaan of het opzetten van een kleine onderneming.

Natuurlijk overleggen we wat je aankunt, maar dat sommige taken zwaar zijn mag duidelijk zijn. Daarom is het goed om duidelijk bij de reservering aan te geven waar je sterke en zwakke kanten liggen. Wij staan je bij om alles in goede banen te leiden.

Hoe gaan we ontspannen?

Zeilen is ontspannen. Maar lekker in een haven liggen en een boek lezen of te zonnen is ook heerlijk om te doen.

Voor het zeilen is geen specifieke kennis noodzakelijk. De schipper is ervaren en zal je helpen bij het uitvoeren van taken aan boord. Genieten is het hoofddoel. Maar wil je meer ervaring opdoen met alle aspecten van het zeilen, dan biedt de schipper daar ruim te gelegenheid voor. Ben je zelf ervaren, dan gun je misschien de schipper zijn hazenslaapje.

Lijkt je dit een leuke combinatie? Reserveer dan snel jouw periode!

Voorbeeldtochten

Helaas kunnen wij de omstandigheden waarin we zeilen niet beïnvloeden. Dat betekent dat het niet altijd haalbaar is om een geplande tocht te voltooien. Samen bepaal je wat haalbaar is of niet.

Bij 1 week

Rondje Nederland

St. Maarten, Saba, St. Eustatius, St. Maarten

Bijvoorbeeld: Aankomst, 3 dagen werken en 3 dagen zeilen, terugreis).

Of

Rondje Heen en weer

St. Maarten, Anguilla of St Barthelemy, St. Maarten

Bijvoorbeeld: Aankomst, 3 dagen werken en 3 dagen zeilen, terugreis).

Bij 2 weken

Rondje Antigua

St. maarten, St. Eustatius, St. Christopher, Montserrat, Antigua, Barbuda, St. Barthelemy, St. Maarten

Bijvoorbeeld: Aankomst, 3 dagen werken, 1 dag rust, 6 dagen zeilen en 3 dagen werken, terugreis).

Bij 3 weken

Rondje Guadeloupe

St. Maarten, St. Eustatius, St. Christopher, Montserrat, Guadeloupe, Antigua, Barbuda, St. Barthelemy, St. Maarten

Bijvoorbeeld: Aankomst, 6 dagen werken, 1 dag rust, 9 dagen zeilen, 1 dag rust en 3 dagen werken, terugreis).

Bij 4 weken

Rondje Martinique

St. Maarten, St. Eustatius, St Christopher, Montserrat, Guadeloupe, Dominica, Martinique, Dominica, Guadeloupe, Antigua, Barbuda, St. Barthelemy, St. Maarten

Bijvoorbeeld: Aankomst, 6 dagen werken, 1 dag rust, 5 dagen werken, 1 dag rust en 14 dagen zeilen, terugreis).

Al de kriebels gekregen? Reserveer dan snel jouw periode!